5 μυστικά για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

5 μυστικά για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Στη σημερινή εποχή του διαδικτύου, είναι πλέον πολύ εύκολο να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Εαν τόσα χρόνια αυτό που σας έκανε διστακτικούς απέναντι στα ταξίδια, ήταν το υψηλό κόστος των αεροπορικών, τώρα πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία! Ειδικά το 2016 ήταν έτος των χαμηλών αεροπορικών εισιτηρίων. Μέσω online αναζήτησης μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ψάξετε για τα πιο οικονομικά αεροπορικά, προς κάθε προορισμό που επιθυμείτε. Υπάρχουν μόνο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσετε όσο ψάχνετε για φθηνές πτήσεις.

Αν είστε ένας συχνός ταξιδιώτης τότε αυτές οι συμβουλές μας σίγουρα θα σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα, καθώς ταξιδεύετε προς τους προορισμούς σας. Δεν χρειάζεται να έχετε κανένα άγχος ή να φοβάστε τις τιμές των εισιτηρίων – πλέον υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ταξιδέψετε αεροπορικώς, φθηνά!

1) Ελέγχετε τις πρωινές και νυχτερινές προσφορές: Πολλές φορές οι εταιρείες βγάζουν τις προσφορές τους αργά το βράδυ πριν τα μεσάνυχτα ή νωρίς το πρωί. Τις περισσότερες φορές πάλι, οι προσφορές αυτές είναι για περιορισμένες θέσεις και γρήγορα καλύπτονται από τους ενδιαφερόμενους. Εγγραφείτε στα site των αεροπορικών εταιρείων και προλάβετε άμεσα τις προσφορές. Εαν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερική ή ακόμα και μέσα στην Ελλάδα, τα αεροπορικά aegean είναι η πιο οικονομική λύση. Γραφτείτε στην ιστοσελίδα της aegean για συχνές προσφορές και μη ξεχάσετε να εκδόσετε και την κάρτα μιλίων της εταιρείας!

2) Αγοράστε τα εισιτήρια από ξεχωριστές εταιρείες: Εαν ταξιδεύετε και θέλετε να κάνετε κράτηση αεροπορικά με επιστροφή, τότε μπορείτε να ψάξετε για 2 διαφορετικά δρομολόγια, με διαφορετικές εταιρείες. Δηλαδή μπορείτε να κάνετε κράτηση το ταξίδι του προορισμού με την aegean και την επιστροφή με αεροπορικά εισιτήρια της ryanair. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιθανόν να κερδίσετε αρκετά χρήματα στο συνολικό όφελος. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη τακτική που πολλές φορές αποδίδει: Να κλείσετε μαζί αεροπορικά τόσο του προορισμού όσο και της επιστροφής και να κερδίσετε κάποια έκπτωση!

3) Κάντε κράτηση 2 μήνες πριν: Ο συνήθης χρόνος για να βρείτε φθηνά εισιτήρια είναι να κάνετε κράτηση περίπου 6-8 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας. Αυτό ισχύει για όλα τα Ευρωπαϊκά ταξίδια. Για προορισμούς εσωτερικού, ο χρόνος είναι περίπου στις 2-4 εβδομάδες με εξαίρεση την υψηλή περιόδο αιχμής(γιορτές,αργίες,καλοκαίρι) που ο χρόνος κράτησης καλό είναι να είναι 2-3 μήνες πριν.

4) Μπορείτε να είστε ευέλικτοι στο ταξίδι σας; Εαν δε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους που δημιουργήθηκαν την τελευταία στιγμή, τότε σίγουρα μπορείτε να μετακινήσετε το ταξίδι σας μερικές ημέρες πριν ή μετά. Αυτό θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα στο κόστος μετακίνησης καθώς μπορεί π.χ. τη Κυριακή που θέλετε να πετάξετε τα αεροπορικά εισιτήρια να κοστίζουν 300€ ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι να κοστίζουν 130€!

5) Ελέγχετε τη δραστηριότητα της εταιρείας στο διαδίκτυο: Ελέγχετε συχνά την εταιρεία στο ίντερνετ καθώς και τα social media(facebook, youtube, twitter). Πολύ συχνά οι προσφορές ανακοινώνονται εκεί πρώτα και μετά στέλνονται στα emails των συνδρομητών ή των πελατών. Βλέποντας πρώτος μια προσφορά, έχετε πολλές πιθανότητες να κάνετε άμεσα τη κράτηση και να επωφεληθείτε από τη χαμηλή τιμή!