Παγωτομηχανές στην Αθήνα

Παγωτομηχανές στην Αθήνα

Οι μηχανές παγωτού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η αρχή της επανάστασης των παγωτομηχανών έγινε γύρω στο 2011 όταν ξεκίνησε στην Ελλάδα το frozen yogurt – το παγωμένο γιαούρτι. Αν και το συγκεκριμένο είδος παγωτού ήρθε γρήγορα σε πτώση, οι μηχανές παγωτού σημείωσαν ανοδική πορεία κι αυτό γιατί ανέβηκε πολύ το παγωτό soft ice – το γνωστό σε όλους παγωτό χωνάκι.

Εαν έχετε στη κατοχή σας ένα κατάστημα εστίασης, από μικρό καφέ μέχρι εστιατόριο, θα πρέπει να εξετάσετε τη πιθανότητα να βάλετε παγωτό μηχανής και να εισάγετε ένα νέο προϊόν στο κατάλογό σας. Είναι ένα είδος με αυξανόμενη ζήτηση και πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους. Πως όμως μπορείτε να προμηθευτείτε μια παγωτομηχανή στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα;

Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που προσφέρουν εξοπλισμό παγωτού σε όλη την Ελλάδα. Άλλες με χρόνια εμπειρίας και άλλες “της αρπαχτής”. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή της εταιρείας καθώς πέρα από τη πώληση της μηχανής θα έχετε μια μακροχρόνια συνεργασία σ’ότι αφορά τη συντήρηση της παγωτομηχανής καθώς και τα service της μαζί με τα ανταλλακτικά. Οπότε η επιλογή της μηχανής παγωτού θα πρέπει να γίνει αφού εξετάσετε μερικά κριτήρια.

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μια μηχανή παγωτού

Οι παγωτομηχανές είναι μηχανήματα που πρέπει κάποιος τεχνικός να σας δείξει μερικά πράγματα έτσι ώστε να μπορείτε να τη χειρίζεστε όπως πρέπει δίχως να προκαλέσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Είτε με την κατ’ιδίαν επίδειξη στο χώρο σας εαν αυτό είναι εφικτό ή μέσω βίντεο παρουσίασης εαν είστε σε απομακρυσμένο μέρος. Εαν το κατάστημά σας βρίσκεται στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τότε θα προτιμήσετε μια εταιρεία που έχει έδρα ή φυσική παρουσία μέσα στον νομό και έτσι είναι δίπλα σας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κατηγορίες παγωτομηχανών

Οι μηχανές παγωτού υπάρχουν σε διάφορες εκδόσεις, όπως επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες. Μια επιτραπέζια παγωτομηχανή ακουμπάει πάνω σε τραπεζάκι ή σε ένα πάγκο και απο εκεί σερβίρετε τον κόσμο και χειρίζεστε τη μηχανή παγωτού. Σε αντίθεση με τις επιδαπέδιες μηχανές παγωτού όπου ακουμπάνε κατευθείαν στο έδαφος και συνήθως έχουν ροδάκια όπου τις επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους στο χώρο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των παγωτομηχανών συγκαταλέγονται οι γεύσεις που μπορούν να παράγουν ταυτόχρονα(π.χ. 2 γεύσεις), τα πόσα λίτρα παγωτό ανά ώρα έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν καθώς και διάφορα άλλα τεχνικά πράγματα όπως εαν διαθέτουν πρέσσα(αντλία) διόγκωσης, εαν υπάρχει νυχτερινή λειτουργία που τις επιτρέπει να μη δουλεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά να συντηρούν το μίγμα παγωτού για να μη χαλάσει, κ.α. Μια εταιρεία εξοπλισμού εστίασης στην Αθήνα θα σας βοηθήσει ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη παγωτομηχανή για εσάς και το κατάστημά σας.

Οι καλύτερες παγωτομηχανές

Οι πιο γνωστές επαγγελματικές παγωτομηχανές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη είναι οι μηχανές παγωτού Protelex. Οι συγκεκριμένες μηχανές κοστίζουν ελάχιστα, σε σχέση με τις ανταγωνιστικές του χώρου και έχουν πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Σημείο κλειδί σ’αυτές τις μηχανές είναι η αξιοπιστία τους και η αντοχή στο χρόνο.

Πως θα βρείτε επαγγελματικές μηχανές παγωτού στην Αθήνα

Στην Αθήνα οι μηχανές παγωτού Protelex αντιπροσωπεύονται κατευθείαν από την κεντρική εταιρεία. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στην αρχική τους ιστοσελίδα εδώ και να επικοινωνήσετε έτσι ώστε να έρθετε σε επαφή για επίδειξη και αγορά των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν.

VIDEO με λειτουργίες της παγωτομηχανής PROTELEX